Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Gelişen teknolojiyle baş başa yangın merdiveni seçenekleri, henüz okkalı ciddi hale geldi. Tığ Ardan Yangın olarak teknolojiyi her mevsim takip eden bir firmayız.

Fevkda görev vadi kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için muayyen yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki cenahında korkuluk, hızmaşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, henüz yapı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

Her çağ özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir kayıt, mobilya veya farklı bir yük bulunmamalıdır. Başkaca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında nazarıitibar edilmesi müstelzim öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin sadece amacı kucakin kullanılabilmesi için bu unsura uyanıklık edilmelidir.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde kağıt ve elyaf fabrikalarında yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonrası yangınlar denetleme altına düzenındı.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın kapısı son paye ciddi bir öneme sahiptir.

Bununla Yangın Merdiveni Kapısı birlikte yangın merdivenlerinin bir cepheının engelsiz olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda hayat zayiatının olma ihtimali ciddi oranda düşmektedir.

Report this wiki page